Friday, March 29, 2013

Maafkan Ibu Afina

Posted by zue lavender at 10:29 AM 0 comments
Sedih sgt nk tulis post ni...
W'pun nie cerita awl bulan lepas, tapi kesannya sampai sekarang...
Adik, ibu minta maaf sangat2...
Sob..Sob..Sob..

Mcmnie cerita die..
Zue mmg mkn habatussauda utk banyakkn susu coz susu dh merundum...
Sgt2 merundum...
N disebabkan nk gunakan ada 1 jenis produk jamu, 
zue terpaksa henti makan habatussauda
Selesai tempoh guna jamu, zue sambung makan habatussauda...

TAPI
2 hari selepas makan habatussauda, zue alami sakit yg amat di bahagian ari2
Sakit umpama hendak meneran masa deliver baby
Jangan la gelak
Nie cerita betul ni...huhuhu
Zue refer semula pada reseller tu
Katanye, mayb ada pertembungan herbs
Maka, zue di arahkan untuk berhenti mkn habatussauda

Ya Allah...sedih sgt masa tu
Stock susu yang zue pam mmg xdapat tampung demand afina
Sehingga nanny terpaksa tambah fm
WAAAAA.....TIDAK.....
:'(
Sedih sangat...tp, nk buat mcmne...tak kan nak biarkan afina lapar
Nak cari ibu susu pun dah suntuk...
Sehari nanny topup 2oz-3oz fm...

Kesan henti habatussauda amat terasa
Namun, zue terus gigih pam..
Tapi, zue nie mmg malas nk bgn malam utk pam...
Malam memang direct je...

Tiap kali solat, zue akan berdoa tanpa jemu dalam tangisan
waaa...menitik air mata nk taip...

"YA ALLAH, YA TUHAN KU...
HAMBAMU YANG KERDIL INI SUJUD PADAMU...
BANTULAH AKU YANG DALAM KESEMPITAN INI...
PERBANYAKKANLAH SUSU KU YA ALLAH...
LIMPAHKANLAH TITISAN MUTIARA INI UNTUK ANAKKU..
AKU INGIN MENYUSUKAN AFINA SEHINGGA 2 TAHUN...
KAU PERMUDAHKANLAH URUSAN PENYUSUAN KU...
SESUNGGUHNYA,
HANYA ENGKAU TEMPAT AKU MENGADU & MEMINTA...
AMIN.."

Setiap kali sebelum pam, zue akan baca BISMILLAH...
Semasa pam, zue akan lihat gambar afina dalam phone...
Selesai pam, zue akn sebut,
"ALHAMDULILLAH YA ALLAH...
ADIK, INI REZEKI UNTUK ADIK"
Sambil lihat picture adik di phone...

Kalau selepas stop habatussauda, zue hanya dapat 1 - 3oz untuk 1 sesi,
selepas 2 minggu zue berdoa,
Alhamdulillah, sekarang boleh dapat 4oz - 7oz untuk 1 sesi..
Zue bekerja & xsempat nk masak lobak putih atau pape utk bykkn susu...
Kt lab nie xde pantry nk bt horlicks panas...
Alhamdulillah...
BERKAT BERDOA
&
MINUM AIR 3 LITER SEHARI

Maybe ini boleh jadi tips untuk ibu-ibu...
Tanpa supplement,  tanpa power pumping,
Alhamdulillah...zue dapat buat stock susu semula...

HANYA
" DOA"
IN SHA ALLAH

" Ini gambar masa susu meriah...collection masa nie dalam 500oz...dalam beberapa bulan boleh habis...Afina memang kuat minum susu..."

AFINA, MAAFKAN IBU..
IBU TAK DAPAT NAK EXCLUSIVE BF ADIK..
TAPI, IBU JANJI, IBU AKAN USAHA UNTUK SUSUKAN ADIK
SMPI ADIK 2 TAHUN...

ALHAMDULILLAH, SKG ADIK XMINUM FM...
STOCK DH BERTAMBAH
(^_^)

Wednesday, March 27, 2013

Multitasking Ibu

Posted by zue lavender at 1:37 PM 0 comments
Yeah...Yeah...
I'm da Multitasking Ibu...
Lalalalalala...
(^_^)


Sambil pumping...sambil repair...
:.. I love My Job ..:
Alhamdulillah...
Titisan mutiara buat Afina..

Monday, March 25, 2013

White Castle Baby Cradle

Posted by zue lavender at 3:48 PM 0 comments




Baby Adelia Hanan Bt Ahmad Zamzuri
Bukit Bandaraya, Shah Alam 
Theme: White Castle 
24 Mac 2013

Permohonan Untuk Berpoligami

Posted by zue lavender at 3:46 PM 0 comments
Dah lama tglkn sekolah & surat rasmi...
Tetiba harini kena buat surat...so, google la contoh...
sekali, jmp surat rasmi nie...

Para Isteri:
Agak2 klo dpt surat nie, melayang x periuk belanga?...hihi

Para Suami:
Ada ke yg berani nk tulis surat mcmni?...




Monday, March 18, 2013

BABY CRADLE PROMOTION

Posted by zue lavender at 8:20 AM 0 comments

Promosi Buaian Berendoi untuk meraikan si manja anda.

Normal RM200 Pakej

Tapi, dengan promosi ini, anda dapat !!!!

SEMUA HANYA DENGAN RM200 SHJ !!!!!

* NORMAL: RM300 *

PROMOSI DILANJUTKAN KE 27 MAY 2013
BERMINAT
EMAIL KE stylobubble@yahoo.com
ATAU
wassapp 0102369300 / 0123430706

Monday, March 11, 2013

Adik Dah Angkat Punggung

Posted by zue lavender at 1:11 PM 0 comments

TARA....
Tengok la adik...Dah angkat punggung...Dah angkat badan...
Gaya nk merangkak...
Chaiyok adik...U can do it...
Makin besar...Makin banyak ragam...
Sayang adik...Muah Muah...




Ini pula gaya adik di depan camera...
Budak ini sangat murah senyuman...
Agah ckit, lebar senyum... (^_^)







Inilah wajah-wajah kesayangan hamba..
Anugerah terindah dari Yang Esa..
Alhamdulillah...

Friday, March 8, 2013

Afina dh tumbuh gigi

Posted by zue lavender at 7:50 AM 0 comments
Alhamdulillah..
Dalam usia 5 bulan 1 minggu, Afina dh tumbuh gigi...
Semalam dh nampak bayang gigi kt gusi adik...
Lepas nie, ibu kne lebih hati-hati la masa susukn adik...
Akan bermula lah sesi jerit-menjerit & takup-menakup...

Orang tua-tua cakap, klo baby tumbuh gigi cepat, jalan lambat...
Sejauh mane kebenarannya, sama-sama kita nantikan...

Adik pun dh pandai menyusur ke depan dan reverse...
Timbang 5 bulan, adik dah 6.2kg...
Naik 600g dalam ms sebulan...
Alhamdulillah...
Moga adik membesar dengan sihat...
Membesar jadi, anak yang solehah ye sayang...


Tak adil pula kalau cerita tentang adik, tapi tak cerita tentang Arumi..
Kakak yang kadang-kadang jeles if ayah atau ibu beri perhatian lebih kat adik...
Kakak dh start belajar ngaji...
Tiap kali balik dari ngaji, ibu akn tanya: "Arumi ngaji apa tadi?"
Arumi: "Ba..Ba..Ba.."
Ibu: " Lagi?.."
Arumi: "Ba..Ba..Ba.."

Hehehe...tak kisah lah anak...janji semangat nak belajar itu ada..
Arumi dh makin pandai buat lawak lak sekarang...
Ada satu hari tu, tengah bersantai-santai di ruang tamu, sambil berborak-borak...
Tiba-tiba Arumi bersuara: "Jap..."
Ibu & Ayah pelik..
Dan tiba-tiba kami dengar bunyi kentut yang agak kuat...
Bantai gelak la kami 3 beranak...
Bertuah punya anak...Nak kentut pun leh suruh smua senyap ye...
Hehehe...
Cukup sampai sini...
nanti zue sambung kisah anak-anak nie ye...
Sayang anak-anak ibu...
(^_^)

Thursday, March 7, 2013

Kami Bahagia

Posted by zue lavender at 11:56 AM 0 comments
Alhamdulillah..
Tahun nie usia perkahwinan kami mencecah 4 tahun. 
Biarpun terlalu banyak pahit, manis, rintangan, halangan & dugaan kami, Allah telah memberi satu demi satu petunjuk kepada kami dalam menempuh liku-liku hidup.
Alhamdulillah..
Allah menguji kerana Dia sayang
Daku terima.. Daku redha..
Segala di dunia hanya pinjaman semata-mata..
Hanya ehsan dariNya.

Doa ku tidak pernah putus memohon petunjuk dari Nya. 
Memohon agar dipermudahkan segala urusan.
Memohon agak anak-anak menjadi anak yg solehah.
Memohon agar semua saudara Islam ku t'golong dalam golongan orang-orang yang beriman.
Memohon agar kita semua di berikan kekuatan Iman.
Memohon kita dilimpahkan rezeki yang halal.
Memohon agar kita dijauhkan dari azab api neraka.
Semuanya untuk kita, saudara Islamku.

In Sha Allah kebahagian bukan hanya milik kami.
Tapi juga milik kalian....saudara Islam ku...

Amin...Amin...


 

story.from.my.heart Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal