Friday, November 27, 2009

:..Salam Aidiladha..:

Posted by zue lavender at 12:08 PM
"Salam Aidiladha buat semua"
jom main game:-
buat circle dlm 10 org...
smpikn statement kt org 1st...
org 1st pass kt org 2nd...
n begitu seterusnye...
ape org last akn bgtau?...
mst cite pnjg jd pendek...
xpn cite pendek jd panjang...
moral of da story:
dr scool lg cikgu dh ajar psl gossip nie...
kite take note ke x?...
awal lain...hujung lain...
:..Maaf Zahir & Batin..:

25 comments on ":..Salam Aidiladha..:"

Pija on November 27, 2009 at 5:35 PM said...

selamat hari raye aidiadha to you too :)

nway, kite nak write something in here that might make u uncomfy. n kalo betul lah tak selesa dgn comment nih, u can delete it dear. it's ok. seriously!

ok zue. as i knowing you (eventho kenal mcm2 tuh je) i judges u as a good person. so why not u lessen out the circle of 10 and making it only 2 in there?

face to face or heart to heart with "the person". seriously, as org luar in this "case" i can see something wrong happened in here.

it just come to my two cents. sorry kalau rase kite sangat sangat lah menyibuk dalam hal nih.

pinkylunna on November 28, 2009 at 8:01 AM said...

zue..playing this game..mmg best....
yg pendek akan jd pjg..
yg pjg akan jd pendek
pastu main slh menyalah...tul x..?
maafkan saya..jika ade silap & salah :)

Zue on November 28, 2009 at 9:12 AM said...

pinkylunna:
best kn?..kelakar pn de tau...
nt last skali result yg kte dpt mst mengarut...
pape pn, 0-0...selamat hari raya...

pinkylunna on November 28, 2009 at 9:36 AM said...

mmg mengarut...pastu tuding jari kat org..
best x..xpe2..kite maafkan org macam tu

Liya on November 28, 2009 at 9:38 AM said...

konfius....camane main ni?

pinkylunna on November 28, 2009 at 9:44 AM said...

kak liya..ape yg confius..??

f i f i on November 28, 2009 at 5:33 PM said...

hello!

salam aidiladha juge~!

game cmni mmg best klu main..lagi2 klu yang main tuh mmg suker tokok tambah,pusing alam cerita. no need count until 10 laa. smpai org ke3 pon daa huru hara. tak gitu? klu jd creator tuk game cmni lagi best kan,nana? (oppss...tercakap nama plaks)

what games actually are u trying to play around huh? hide n seek? baling batu sembunyi tangan? no need to be so childish laa.. jgn jadi cam budak form5. sendiri pk laa k cik pinklunna.. nak main sangat eh game cmni? jum! im in.

Liya on November 28, 2009 at 5:52 PM said...

pinkylunna - hehehe jakun kalo main bisik kat blog...kat telinga takpe...faham dah main...hehehe

(alamak, kakliya dah lari dr topik la...Sori zue..)

cintaKusayangMu on November 28, 2009 at 6:28 PM said...

k.liya..dh dibisikn pn sape dalang di sblk sume ni...akk dpt detect x?jeng jeng jeng...
ada someone yg dh annouce nama dia dlm komen2 ni...

pinkylunna on November 28, 2009 at 6:58 PM said...
This comment has been removed by the author.
pinkylunna on November 28, 2009 at 7:05 PM said...

okeh asha..terima kasih..u nk marah..marahla..skunk nih, jgn nk terus menuduh...i dengar pun dr my fwen..i'm not created the story.. if xbtul..watpe u nk marah2..?? n for information..bile i taw pasal nih.. i juz ckp kat org yg cerita kat u tuh..tp..xtawla kan klu org lain taw..dr mulut sape :) p e a c e

f i f i on November 28, 2009 at 7:15 PM said...

woohoooo!

so hot here kan? dun be afraid laa kawan..im not the person yg suka makan org.. so, please speak out.. lontarkan suara anda seperti yang anda suka lontarkan pada org lain. c'mon! kata main game ni bestkan? jumla.. baru bole tau tinggi rendah langit tuh? maken galak ko kan sekarang berkata2? jgn jd mak nenek la. ingat pe ko penah cakap, jgn pandai khutbah org klu diri pon senget!

p/s : sila jgn putar cerita utara pergi selatan,selatan pergi utara.

Liya on November 28, 2009 at 7:25 PM said...

er...Qis...kak liya rasa cam dapat detect la....tapi sebab belum tahu apa citer sebenarnya, lebih baik kak liya jd duk diam dulu...Bila dah tahu nnt insyaALLAH kak liya komen lagi....hehehehe

f i f i on November 28, 2009 at 7:27 PM said...

hoho..ehh??? i ade cakap ape2 ke pasal tuh? knape u nak terasa-kan??

n now,u daa ngaku!

if u dgr dr kwn u pun, who r u thinking u r nak menjaja all of the story? helooooo! u tnyer kenapa i nak marah?? use ur brain la! mmg i marah!

i penah kaco u ker? penah i sebok2 pasal ur beautiful life? n kenapa u nak busybody tnyer itu ini sal i kat 'kwn' u tuh? u jgn laa nk selok belok sane sini,nana. stop it! bkn u ker yg panas buntut ble i create entry kat blog pasal 'irihati'???? suda luper? byk rupe nyer u daa lupe ape yg u dah cakap kan? nak kne refresh blk ke satu2?

p/s : so betol laa u yang cakap sal ni.. n now i noe

cintaKusayangMu on November 28, 2009 at 9:02 PM said...

pi....

biasa la melayu mudah lupa..tp xtau la klu org tu bkn melayu so dianye ingtn is very strong n very the storng enough...

dr mane crite yg org tu dpt n smpikn kt 'kwn' pipi yg terasa n panas montot tu??meh la share ramai2...ramai gak nk tau...termasuk la si bz body myself ni...hehehe

cintaKusayangMu on November 28, 2009 at 9:03 PM said...

k.liya:

hahaha...akk dh tau ye??xpe...kita tgk je sejauh mane org tu xnk ngaku n nk truskn drama of the queen ni...

f i f i on November 28, 2009 at 9:35 PM said...

*smile*

Good to know yg ade jgk org yg nak dgr the whole 'story' of this game..thanks ya cintakusayangmu. Melayu mmg slalu mudah lupa..kalau dlm kes ni,ingatan dier mmg daa out! takpe, let me refresh a lil bit bout that..

da diam daa ke pinkylunna? mane pergi keriuhan u mase u cite pasal i kat 'kawan' u? mne pergi kehebatan u mse u semangat damn my engagement? huh? mne pegi keangkuhan u mse u kata 'hantaran' u hbt?

u translator i ker smpai cite i,u nk bgtau 'kwn' u? u noe me well ke dear? sila jgn bgtau i u cuma bgtau Ain je sal ni.. not only her yg u cerita. wake up!!!! ingat balik ngn sape lg u pernah bgtau..

once i habes write down entri 'irihati' i, u panas bontot kan? u tak senang ddk kan mcmne i tau sal tuhh..mmg i wat entri tuh KHAS buat u. Tuk u sedar yg i dah tau sal ke'power'an mulut u.. jgn tuding jari kat org (ni u ade ckp kat komen atas)...

p/s : ni br 5% dr whole cerita.. u nak main ngn api kan? meh!

Liya on November 28, 2009 at 9:43 PM said...

uiks...panas sungguh bilik ni...Tuan umah, leh pasang ekon tak?

f i f i on November 28, 2009 at 9:51 PM said...

K'Liya : dah letak 4,5 ekon,stil hangat lagi..

f i f i on November 28, 2009 at 9:53 PM said...

K'Liya : pasanglaa bape2 ekon pon.. hangat stil hangat.... huhu

erin myth on November 28, 2009 at 11:41 PM said...

hey hey angah..baru bace blog ne
ahah saye kenal itu circle..keh keh
xpe tak kesah
anda telah diberi keizinan utk itu
and hopefully diz will bring
goodness and happiness to both of u :)

asha fifi: erin komen tuk angah je taww..yg lain xde eh kecuali ekon tuhsbb mmg pns la skang.. :p *gud to speak up*

Anonymous said...

org cmni la kan,suke wat gempaq jerk...mane die da lari?sial ko nana,meh la jumpe depan2,kite tgk sape nangis dulu,ada berani?ko tu,jgn nak blagak alim sgtla...ko jgn nak belagak bagus sgtla...ape sblum ko kawin ko ni baik sgt?xpenah wat dosa?xpenah curang xpenah men kayu tiga?butuh!!!!kalau betul tak penah,mari jumpa depan,aku bawak Quran ko sumpah depan kitorg reramai...
ko da lupe?ke ko nak hentam palotak ko smp ingat?suke ek ko laga2 kan org sme?

cintaKusayangMu on November 29, 2009 at 10:16 AM said...

hah...aku xtau la sape yg tgh menggarang ni..tp mmg bagus pn..kena menggarang ngn org cmni..xleh nk lembut2 bagai..xjln skrg ni..klu mmg dh blcklisted dlm carta fitnah tu..smpi ke tua la kita mesti beware ngn org cmni...lain luar lain di dlm..yg paling xthn tu dlm mulut jahat tu smpt lg nk mnta tlg ngn org yg dia fitnah..nk tau mnta tlg ape??tepuk dada tnye iman la...cmne aku tau??sbbnye i'm one of management member yg uruskn ttg tu...

f i f i on November 29, 2009 at 5:04 PM said...

hahahaha. 5stars for u Anonymous!~ *thumbs up*

Hello!!!!!!!!!!!! Mana ko menghilang huh? Amik keputusan nak diamkan diri pulak? Mehla..aku xsabar sgt nk dgr dr mulut ko ape 'kwn' ko ckp sal aku.. seronok kan jaja cerita org,fitnah nama org lain. Pastuh ko buat2 ko baik macam ko tak salah apa2. Ko ingat aku bodo? Lain kali jgn jolok sarang tebuan kalau takot kena sengat! Jumpe aku depan2 la. Bgtau aku ape yang ko cerita kat org sal aku sume. jgn buat2 luper!

Ko cite kat org ni lain. Pastu kat org ni plak lain. Ko pk kecik ke dunia nih? Tak payah nak belit2 la. Jgn cube nak fitnah org lain kalu diri sendiri sebenarnya hati busuk!

Ko damn engagement aku kan? Ko kata belakang mcm2 kan? Itu tak elok,ini tak elok. Ko bajet ko je laa bagus. Nak buat itu,ini.. org lain tak bagus sume. Sampai ko libatkan famili2 aku,tunang aku sume. Memang melampau laa kan!!!

Ko luper sume tuh,nana? Jgn kata ko tak de kutuk2 org,k. Meh bersemuka ngan aku. Aku tunggu. Bawak laki2 yg ko dapat cite tuh skali. Aku tak kesah.Eh,jgn luper bwk 'gul' yang sorg tuh.. 'Gul' yg ko bgtau kwn ko dl.. yang ko kata dia cite mcm2 sal engagement aku.boleh,tak de hal..

Liya on November 29, 2009 at 5:22 PM said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 

story.from.my.heart Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal